Заради обществена поръчка, бизнесмен заплаши психиатъра Цветеслава Гълъбова със спецпрокуратурата и АДФИ

Заради обществена поръчка, бизнесмен заплаши психиатъра Цветеслава Гълъбова със спецпрокуратурата и АДФИ

Заплашиха известния психиатър Цветеслава Гълъбова със спецпрокуратурата. Това става ясно от неин пост във Фейсбук. Гълъбова, която е шеф на държавн

Най-секси баба в света празнува юбилей в стриптийз бар, дала е 60 000 долара за пластика
Колтуклиева за М. Константинов: Колко е грозно и конфузно да си зависим!
Слави Трифонов: Трима от СЕМ ни казаха „Да ви ева! Да ви ева! Да ви ева!“

Заплашиха известния психиатър Цветеслава Гълъбова със спецпрокуратурата. Това става ясно от неин пост във Фейсбук.

Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ е известна със смелата си критична позиция към всичко, което се случва у нас. Ето какво разказа тя:

В духа на случващото се у нас по повод избора на нов главен прокурор ще ви представя случка от вчера. На нашата болница най-после бяха отпуснати целево нужните пари за смяна на дограма и топлоизолация. Както си му е редът, направихме процедура по ЗОП. Явиха се две фирми. Комисията, в която са включени и юрист, и строителен инженер с много голям опит, определи една от фирмите. Представител на другата фирма започва много настоятелно да звъни в болницата със искане за среща с мен, даже идват в отпуската ми, макар да им е казано, че отсъствам. Вчера все пак дойде въпросният представител с една жена, която е изготвяла конкурсната им документация. Разбира се в кабинета ми бяха и членовете на комисията.

Първото изречение на г-н представителя беше “Че аз исках среща насаме с вас, а сега какво ще си говоря с тези хора”. Въпреки разочарованието му, разговорът се проведе. Членовете на комисията му обясниха какви пропуски има. Аз му изясних, че всичко това не трябва да се случва, а просто е редно да си подаде жалбите, щом смята, че е несправедливо оценен. И тук стана интересно – господинът ми заяви в прав текст “Много неща се знаят за вас и тази болница, има си АДФИ, има си Специализирана прокуратура и ще си потърсим правата”.

Ето, за това последното изречение ми беше думата. Щом на такова ниско ниво – конкурс по ЗОП в психиатрия, на стойност 250 хиляди лв /”дребни пари” по израза на представителя на фирмата/ се размята спец прокуратурата като бухалка, си представете в големите игри какво става. За първи път изпитах истински бяс, задуших се от безсилието си да се преборя честно с тази войнстваща простотия и арогантност. И си дадох сметка, че това е мракобесие. Щом това жалко човече си позволява да заплашва директно с институция, която би трябвало да всява уважение, а не страх от саморазправа, значи играта на демокрация е приключила.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0