Блондинка с амбиции уволни шефката на радио “София”

Блондинка с амбиции уволни шефката на радио “София”

Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов са факт. Директорския му пост в „Радио София” в четвъртък бе зает

Клиентът на прокуратурата Ветко Арабаджиев вече е в България
Какво сбогуване с шоуто! Слави Трифонов прави телевизия “Седем осми” и партия “Нема такава държава”
Какво се случва в Нова телевизия на Домусчиев?

Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов са факт.
Директорския му пост в „Радио София” в четвъртък бе зает от 27-годишната Роселина Петкова с минимален опит в журналистиката. Връх на наглостта обаче е рокадата, която предприе новата шефка в първия си работен ден – снощи около 17 ч. тя е уволнила главната редакторка на „Радио София” Антония Енева, съобщи OFFNews, позовавайки се на свои източници.
Новоназначената Петкова е на 27 г. и е завършила социология в Нов български университет. Тя няма сериозен журналистически бекграунд. Водила е рубриката „Еспресо с Роси” в сутрешния блок на „Радио София”, която, по наша информация, е била свалена заради честото допускане на фактологични грешки.
Антония Енева е много опитен и смислен журналист, по думите на нейни колеги. Тя е била извикана и уволнена вчера около 17 ч., като ѝ е бил поставен въпросът защо е присъствала на изслушването в СЕМ на Александър Велев – досегашен генерален директор на БНР и кандидат за нов мандат.
„В първия си ден като генерален директор Костов влезе и каза: „Ще работя с вас, не съм реваншистки настроен“. На втория ден дойде и първото уволнение“, коментира журналист от БНР. Опасенията на работещите в радиото са, че то няма да остане единственото, че новият директор е обещавал постове и че може да бъде засегната и програма „Хоризонт“.
Сега радиото е остров на независима журналистика. В същото време е подложено на абсурдни смени на всеки три години, с всеки избор на нов генерален директор от силно политически зависимия Съвет за електронни медии. А така се обезсмислят направените добри неща и се започва от нулата – пълен абсурд, коментират в медията.
Междувременно Общественият съвет към радиото е подал оставка, съобщи Райна Константинова – член на съвета. Според нея така изисква правилникът и в това няма някакъв особен контекст – Общественият съвет се избира от новия генерален директор. Ж

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0