Експерт: Ще се окаже, че Кристиян не е хакера, в изтеклата информация има 800 000 имейл адреса

Експерт: Ще се окаже, че Кристиян не е хакера, в изтеклата информация има 800 000 имейл адреса

Какво ще стане, когато проверите, че данните ви са изтекли от НАП? Всички сме вътре. За мен е интересно какъв е механизма на случване на целия пробив.

Как Борисов се възползва от аферата с апартаментите
Андреа “стреля” по Джени Суши: Big Kurva, U can spell in Wiki what Kurva means
Психиатър: Габриел, у нас умират деца. Вземай суперкомпютъра и отивай на Марс!

Какво ще стане, когато проверите, че данните ви са изтекли от НАП? Всички сме вътре. За мен е интересно какъв е механизма на случване на целия пробив. Няма информация относно механизма на проникване. Това каза експертът Светлин Желев по НТВ.
Най-вероятно ще се окаже, че Кристиян не е хакера. Прекалено лаишки е употребена базата данни. При такива течове не сме първи. Но при подобни течове, хакерите търгуват с тази информация. Трябва да се види кой има изгода от това, да качи публично информацията от НАП. Това е за сценарий на филм. Подобен случай не съм срещал никъде. В Индия имаше нещо подобно, но информацията бе изтъргувана. Подобно качване на данните на цялото население на държавата, не е имало никъде. В тези файлове има много чувствителна информация. Вътре има айпи адресите и електронни подписи. Защо в НАП има папка Яне Янев, да речем. Вътре има 800 000 имейл адреса. Това е важна информация за всякакви хакери. Всичко прилича на Чернобил. Първо ни казват, че няма никакъв проблем. Вътре има информация за заплати, адреси, имена на хора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0