Радан Кънев дава Доган на прокурор за пристанище Варна-Изток

Радан Кънев дава Доган на прокурор за пристанище Варна-Изток

Водачът на евролистата на ДСБ, Зелените и Да, България Радан Кънев обяви във фейсбук, че планира да даде почетния председател на ДПС Ахмед Доган на пр

Писателят Николай Галев: Кошлуков осъзнал пред партията-майка своята грешка, рецитирал за 9 септември…
Каменаров си купил апартмент за 350 бона, докато бил директор на БНТ
Съдът върна 100 бона от лотарията на ученика Ергин Хасан, възпитател присвоил “златния” билет

Водачът на евролистата на ДСБ, Зелените и Да, България Радан Кънев обяви във фейсбук, че планира да даде почетния председател на ДПС Ахмед Доган на прокуратурата.
Според него държавната и местната власт подготвят закриването на пристанището Варна-Изток и замяната му с това на ТЕЦ „Варна“, което е под контрола на най-известния консултант на хидроинженерни въпроси.
В момента, Пристанище Варна-Изток се преустройва в „рекреационни зони“ (алеи с кръчми и чалготеки), предоставени на приятели на Борисов от сенчестия свят на 90-те, пише Кънев в социалната мрежа.
Той категорично заявява, че екипът му от специалисти по европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики подготвя писма до ресорните комисари в ЕК, с които ще сезира институциите за нарушение на европейското право и заплаха за българската и европейската национална сигурност.
Ето и цялата позиция на Кънев:
Пристанище Варна, в т.ч. и заграбеното от Доган Пристанище ТЕЦ-Варна, са въпрос от регионално, национално и европейско значение.
В момента, Пристанище Варна-Изток се преустройва в „рекреационни зони“ (алеи с кръчми и чалготеки), предоставени на приятели на Борисов от сенчестия свят на 90-те.
А Пристанище ТЕЦ-Варна се управлява от Доган, под благосклонния поглед на местната и национална власт. Накратко – подготвя се закриване на Варна-Изток и замяната му с ТЕЦ-Варна, но вече в ръцете на ДПС, а не на държавата.
По силата на чл. 106 ал.1, чл. 112 ал.2 и пар. 74 ПЗР на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВППРБ), Пристанище ТЕЦ-Варна е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Държавата обаче – в лицето на Областния управител и на Министъра на транспорта – не е издала Акт за ПДС. Напротив – държавни и общински институции усилено съгласуват и подпомагат действията, с които Доган заграбва тази ценна пристанищна зона…
Моят екип от специалисти по Европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики подготвя писма до ресорните комисари в ЕК, с които ще сезирам институциите за нарушение на европейското право и заплаха за българската и европейската национална сигурност.
Аз подготвям сигнал до Прокуратурата и искания до Областния управител и транспортния министър за допуснатите нарушения на българските закони.
Ще използвам всички възможности, които позицията на депутат в ЕП дава, за да не допусна този ключов за местната икономика и националната сигурност обект да попадне в ръцете на мафията или – не дай, Боже – на проводници на чуждо икономическо и геополитическо влияние.

“Жестоко”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0