Скандал! Свидетелят по делото “КТБ”: Банкерът Василев даде 50 000 евро на политик за лобиране!

Скандал! Свидетелят по делото “КТБ”: Банкерът Василев даде 50 000 евро на политик за лобиране!

Ново скандално разкритие направи основният свидетел по „Делото КТБ“. Бисер Лазов обяви името на трети политик взимал пари от Цветан Василев. След Иван

Как Борисов се възползва от аферата с апартаментите
Директорът на „Нетинфо“: Опитват се да ме отстранят
Основател на Wikipedia: Интернет се превърна в нещо потресаващо

Ново скандално разкритие направи основният свидетел по „Делото КТБ“. Бисер Лазов обяви името на трети политик взимал пари от Цветан Василев. След Иван Костов и Николай Бареков днес той разказа и каква сума е взел Димитър Арабаджиев.
Лазов разказа как на 7 септември 2012 г. заедно с Цветан Василев са се качили на личния самолет на банкера и отлетели за Париж. Там се срещнали с Димитър Арабаджиев и още един човек, който Лазов не помнел кой е. Арабаджиев получил сумата от 50 хиляди евро, си спомня още свидетелят на прокуратурата. По думите му сумата била за лобиране, но така и не стана ясно за какво е трябвало да лобира Арабаджиев.

Лазов не уточни нито защо срещата е била във френската столица, нито какво е правел получателя на сумата там. Днес Димитър Арабаджиев е посланик на България в Саудитска Арабия, като преди това представляваше страната ни в Словения.
Намеренията на България да открие посолство в Рияд бяха заявени от министър-председателя Бойко Борисов по време на посещението му в Саудитска Арабия през ноември 2017 г. През следващата година бе стартирана процедурата по откриване на посолството ни в Рияд, а Димитър Абаджиев, бе предложен за посланик в Саудитска Арабия през септември 2018 г.

Припомняме, че през 2010 година Димитър Абаджиев се оттегли от “Ред, законност и справедливост”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0